کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع به سند حمل الکترونيکي

ساخت وبلاگ

قانون الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به تشريفات (پروتکل) الحاقي به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع به سند حمل الکترونيکي

شماره۳۲۵۷۰/۴۱۵ ۱۲/۵/۱۳۹۴

حجت الاسلام والمسلمين جناب آقاي دکتر حسن روحاني

رياست محترم جمهوري اسلامي ايران

عطف به نامه شماره ۱۵۲۹۶۱/۴۸۶۰۷ مورخ ۲۰/۹/۱۳۹۲ در اجراي اصل يکصد و بيست و سوم (۱۲۳) قانون اساسي جمهوري ‌ اسلامي ‌ ايران قانون الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به تشريفات (پروتکل) الحاقي به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع‌ به سند حمل الکترونيکي که با عنوان لايحه به مجلس شوراي اسلامي تقديم گرديده بود، با تصويب در جلسه علني روز چهارشنبه مورخ ۲۴/۴/۱۳۹۴ و تأييد شوراي محترم نگهبان، به پيوست ابلاغ مي‌گردد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ـ علي لاريجاني

شماره۶۳۴۳۰ ۱۹/۵/۱۳۹۴

وزارت راه و شهرسازي

در اجراي اصل يکصد و بيست و سوم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به پيوست «قانون الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به تشريفات (پروتکل) الحاقي به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع به سند حمل الکترونيکي» که در جلسه علني روز چهارشنبه مورخ بيست و چهارم تيرماه يکهزار و سيصد و نود و چهار مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ ۷/۵/۱۳۹۴ به تأييد شوراي نگهبان رسيده و طي نامه شماره ۳۲۵۷۰/۴۱۵ مورخ ۱۲/۵/۱۳۹۴ مجلس شوراي اسلامي واصل گرديده، جهت اجرا ابلاغ مي‌گردد.

با توجه به اصل يکصد و بيست و پنجم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اجراي مفاد موافقتنامه منوط به انجام تشريفات امضاء سند، نزد امين اسناد و ترتيبات مندرج در ماده (۸) موافقتنامه مي‌باشد.

رئيس جمهور ـ حسن روحاني

قانون الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به تشريفات (پروتکل) الحاقي به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع به سند حمل الکترونيکي

ماده واحده ـ به دولت جمهوري اسلامي ايران اجازه داده مي‌شود به تشريفات (پروتکل) الحاقي مورخ ۱/۱۲/۱۳۸۶ به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي جاده‌اي کالا راجع به سند حمل الکترونيکي به شرح پيوست ملحق گردد و اسناد الحاق را نزد امين اسناد کنوانسيون مذکور توديع نمايد. تعيين و تغيير دستگاه اجرائي طرف عضويت برعهده دولت است.

تبصره۱ـ در اجراي ماده (۱۲) تشريفات (پروتکل)، جمهوري اسلامي ايران خود را ملتزم به رعايت ترتيبات موضوع ماده (۱۱) آن درمورد ارجاع اختلاف به ديوان بين‌المللي دادگستري نمي‌داند. ارجاع اختلاف به مرجع اخير صرفاً درصورت رضايت کليه طرف هاي اختلاف و با رعايت قوانين و مقررات مربوط و اصل يکصد و سي و نهم (۱۳۹) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ممکن مي‌ باشد. مراتب فوق بايد هنگام توديع اسناد الحاق رسماً به امين اسناد اعلام شود.

تبصره۲ـ کليه اصلاحيه‌ هاي آتي موضوع ماده (۱۳) تشريفات (پروتکل) بايد طبق اصول هفتاد و هفتم (۷۷) و يکصد و بيست و پنجم (۱۲۵) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تصويب گردد.

بسم‌الله الرحمن الرحيم

تشريفات (پروتکل) الحاقي به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده راجع به سند حمل الکترونيکي طرف هاي اين تشريفات (پروتکل)؛

که طرف کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده مورخ ۱۹ مه ۱۹۵۶ (۲۹/۲/۱۳۳۵) در ژنو هستند؛

با تمايل به تکميل کنوانسيون به منظور تسهيل انتخاب صدور سند حمل به وسيله روش هاي معمول براي ثبت و تبادل الکترونيکي اطلاعات؛

به شرح زير موافقت نموده‌اند:

ماده۱ـ تعاريف

از نظر اين تشريفات (پروتکل)

«کنوانسيون»، به کنوانسيون قرارداد حمل و نقل بين‌ المللي کالا از طريق جاده اطلاق مي‌ شود.

«پيام الکترونيکي»، به اطلاعات توليد، ارسال، دريافت يا نگهداري شده توسط وسايل الکترونيکي، ديداري يا رقومي (ديجيتال) يا وسايل مشابه اطلاق مي‌ شود به نحوي که اطلاعات مخابره شده براي ارجاع بعدي به گونه‌ اي مفيد، در دسترس باشد.

«سند حمل الکترونيکي» به سند حملي اطلاق مي‌شود که به وسيله مخابره الکترونيکي توسط حمل‌ کننده، فرستنده يا هر شخص ديگر ذي‌ نفع در اجراي قرارداد حمل که کنوانسيون در مورد آن اعمال مي‌ شود، صادر گردد و شامل مشخصاتي است که به طور منطقي با پيام الکترونيکي مرتبط و همزمان يا متعاقب صدور آن به طريق انضمام يا به گونه ديگري به آن وابسته بوده و بدين ترتيب جزئي از سند حمل الکترونيکي محسوب شود.

«امضاء الکترونيکي»، به اطلاعاتي به شکل الکترونيکي اطلاق مي‌ شود که منضم يا به‌ طـور منـطقي مرتبط با سـاير اطـلاعات الکترونيکي اسـت و در حـکم روش تصديق مي‌ باشد.

ماده۲ـ دامنه و اثر سند حمل الکترونيکي

۱ـ با رعايت مفاد اين تشريفات (پروتکل)، سند حمل موضوع کنوانسيون و نيز هرگونه تقاضا، دستور، درخواست، قيد تحديد تعهد يا پيام هاي ديگر که با اجراي قرارداد حمل که کنوانسيون در مورد آن اعمال مي‌ شود، مرتبط باشد، مي‌ تواند از طريق پيام الکترونيکي انجام پذيرد.

۲ـ سند حمل الکترونيکي که با مفاد اين تشريفات (پروتکل) منطبق باشد، معادل سند حمل موضوع کنوانسيون مي‌ باشد و از اين رو داراي همان ارزش اثباتي و اثراتي است که سند حمل متضمن آن است.

ماده‌۳ـ تصديق سند حمل الکترونيکي

۱ـ طرفين قرارداد حمل، سند حمل الکترونيکي را به واسطه امضاء معتبر الکترونيکي که مبين ارتباط آن با سند حمل الکترونيکي است تصديق مي‌ نمايند. فرض بر اين است که امضاء به روش الکترونيکي معتبر است، مگر در صورت اثبات خلاف آن، به شرطي که امضاء الکترونيکي:

الف ـ صرفاً مربوط به امضاء کننده باشد؛

ب ـ تشخيص امضاء کننده را ميسر سازد؛

پ ـ با استفاده از وسايلي ايجاد شده باشد که صرفاً در اختيار امضاء کننده است؛ و

ت ـ به اطلاعات مرتبط با امضاء به نحوي وابسته باشد که هرگونه تغيير بعدي در آن اطلاعات قابل تشخيص باشد.

۲ـ سند حمل الکترونيکي مي‌ تواند با هر روش تصديق الکترونيکي ديگر که به موجب قانون کشور محل صدور سند حمل الکترونيکي مجاز شناخته شده است نيز تصديق گردد.

۳ـ مشخصات مندرج در سند حمل الکترونيکي بايد در دسترس هر شخصي که نسبت به آن ذي‌ حق است، قرار داشته باشد.

ماده۴ـ شرايط تحقق سند حمل الکترونيکي

۱ـ سند حمل الکترونيکي بايد حاوي همان مشخصاتي باشد که سند حمل موضوع کنوانسيون متضمن آن است.

۲ـ رويه استفاده‌ شده براي صدور سند حمل الکترونيکي بايد دال بر تماميت مشخصات مندرج در آن، از بدو تنظيم آن به شکل نهائي باشد. تماميت وقتي مصداق دارد که مشخصات، صرف‌ نظر از هرگونه اضافات يا تغييراتي که در جريان عادي مخابره، نگهداري و ابراز روي مي‌ دهد، کامل و بدون تغيير مانده باشد.

۳ـ مشخصات مندرج در سند حمل الکترونيکي مي‌ تواند در مواردي که در کنوانسيون مجاز شناخته شده است، تصحيح يا تکميل گردد.

روش استفاده شده براي تکميل يا تصحيح سند حمل الکترونيکي بايد امکان بازيابي چنين مواردي از تکميل يا تصحيح سند حمل الکترونيکي و حفظ مشخصات اوليه مندرج در آن را فراهم سازد.

ماده۵ ـ به‌ کارگيري سند حمل الکترونيکي

۱ـ اشخاصي که در اجراي قرارداد حمل ذي‌ نفع هستند، بايد در مورد روش ها و به کارگيري آنها به منظور انطباق با الزامات اين تشريفات (پروتکل) و کنوانسيون، به ويژه در موارد زير توافق نمايند:

الف ـ روش صدور و تحويل سند حمل الکترونيکي به شخص ذي‌حق؛

ب ـ اطمينان نسبت به حفظ تماميت سند حمل الکترونيکي؛

پ ـ طريقي که شخصي که به موجب سند حمل الکترونيکي ذي‌ حق شده است، بتواند برخورداري از اين حق را نشان دهد؛

ت ـ طريق تأييد تحويل محموله به گيرنده؛

ث ـ روش هاي تکميل يا تصحيح سند حمل الکترونيکي؛ و

ج ـ روش جايگـزين نمودن احتـمالي سند حمل الکترونيکي با سند حملي که به روش هاي ديگر صادر شده است.

۲ـ تشريفات موضوع بند (۱) بايد در سند حمل الکترونيکي مورد اشاره قرار گيرند و بايد به آساني قابل اثبات باشند.

ماده۶ ـ مدارک مکمل سند حمل الکترونيکي

۱ـ حمل‌ کننده بايد به درخواست فرستنده، رسيدي بابت کالا و تمامي اطلاعات لازم براي تشخيص محموله و دسترسي به سند حمل الکترونيکي موضوع اين تشريفات (پروتکل) به وي تسليم نمايد.

۲ـ مدارک موضوع جزء (ز) بند (۲) ماده‌ (۶) و ماده‌ (۱۱) کنوانسيون مي‌تواند توسط فرستنده به شکل يک پيام الکترونيکي ـ اگر مدارکي بدين شکل وجود داشته باشد ـ در اختيار حمل‌ کننده گذاشته شود به شرط آنکه نسبت به روش هاي برقرارکننده ارتباط بين اين مدارک و سند حمل الکترونيکي موضوع اين تشريفات (پروتکل) به گونه‌ اي که تماميت آن را تضمين کند، توافق نموده باشند.

مقررات نهائي

ماده۷ـ امضاء، تصويب، الحاق

۱ ـ اين تشريفات (پروتکل) جهت امضاء دولت هايي که امضاء کننده يا طرف کنوانسيون هستند و اعضاي کميسيون اقتصادي اروپا يا دولت هايي که به موجب بند (۸) وظايف کميسيون در سمت مشاور پذيرفته شده‌ اند، مفتوح خواهد بود.

۲ـ اين تشريفات (پروتکل) از تاريخ ۲۷ تا ۳۰ مه ۲۰۰۸ (۷ تا ۱۰ خرداد ۱۳۸۷) در ژنو براي امضاء و پس از اين تاريخ در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۹ (۹/۴/۱۳۸۸) مفتوح خواهد بود.

۳ـ اين تشريفات (پروتکل) منوط به تصويب دولت هاي امضاءکننده است و براي الحاق دولت هايي که آن را امضاء نکرده‌اند و در بند (۱) اين ماده به آنها اشاره شد و عضو کنوانسيون هستند، مفتوح خواهد بود.

۴ـ دولت هاي مزبور که ممکن است در بعضي فعاليت‌ هاي کميسيون اقتصادي اروپا طبق بند(۱۱) وظايف کميسيون مشارکت داشته باشند و به کنوانسيون ملحق شده باشند، مي‌توانند پس از لازم‌ الاجراء شدن اين تشريفات (پروتکل) با الحاق به آن، به عضويت آن درآيند.

۵ ـ تصويب يا الحاق با توديع سندي نزد دبيرکل سازمان ملل متحد نافذ خواهد شد.

۶ ـ چنين تلقي مي‌شود که سند تصويب يا الحاق توديع‌ شده پس از لازم‌الاجراء شدن اصلاحيه اين تشريفات (پروتکل) که طبق مفاد ماده‌ (۱۳) آتي تصويب شده است، در مورد تشريفات (پروتکل) به گونه اصلاح‌شده به وسيله اصلاحيه اعمال خواهد شد.

ماده۸ ـ لازم‌ الاجراء شدن

۱ـ اين تشريفات (پروتکل) در نودمين روز پس از آن که پنج دولت موضوع بند (۳) ماده‌ (۷) اين تشريفات (پروتکل)، اسناد تصويب يا الحاق خود را توديع کرده باشند، لازم‌ الاجراء خواهد شد.

۲ـ اين تشريفات (پروتکل) در مورد هر دولتي که پس از آن که پنج دولت، اسناد تصويب يا الحاق خود را توديع کرده باشند، آن را تصويب کند يا به آن ملحق شود، در نودمين روز پس از اين که دولت مزبور سند تصويب يا الحاق خود را توديع نمايد، لازم‌الاجراء خواهد شد.

ماده‌۹ـ فسخ عضويت

۱ـ هر طرف مي‌تواند عضويت خود در اين تشريفات (پروتکل) را از طريق اطلاع به دبيرکل سازمان ملل متحد فسخ نمايد.

۲ـ فسخ عضويت، دوازده ماه پس از دريافت اطلاعيه فسخ عضويت توسط دبيرکل نافذ خواهد شد.

۳ـ هر دولتي که به عضويت خود در کنوانسيون پايان دهد، در همان تاريخ از عضويت در اين تشريفات (پروتکل) نيز خارج خواهد شد.

ماده۱۰ـ خاتمه

هرگاه بعد از لازم‌ الاجراء شدن اين تشريفات (پروتکل)، تعداد اعضاء در نتيجه فسخ عضويت به کمتر از پنج عضو تقليل يابد، اين تشريفات (پروتکل) اثر اجرائي خود را در تاريخي که آخرين فسخ عضويت نافذ مي‌شود از دست خواهد داد. همين طور از تاريخي که اجراي کنوانسيون متوقف مي‌ شود، اجراي اين تشريفات (پروتکل) نيز متوقف خواهد شد.

ماده۱۱ـ اختلاف

هرگونه اختلاف بين دو يا چند طرف در مورد تفسير يا اجراي اين تشريفات (پروتکل) که طرف ها نتوانند از طريق مذاکره يا روش هاي ديگري حل و فصل نمايند، مي‌تواند به تقاضاي هريک از طرف هاي مربوط، براي حل و فصل به ديوان بين‌المللي دادگستري ارجاع داده شود.

ماده۱۲ـ قيود تحديد تعهد

۱ـ هر دولتي مي‌تواند، هنگام امضاء، تصويب يا الحاق به اين تشريفات (پروتکل)، با اطلاعيه‌ اي خطاب به دبيرکل سازمان ملل متحد، اعلام نمايد که خود را ملزم به ماده‌ (۱۱) اين تشريفات (پروتکل) نمي‌داند. ساير طرف ها نسبت به هر طرفي که چنين قيد تحديد تعهدي را در نظر گرفته است، ملزم به ماده‌ (۱۱) نخواهند بود.

۲ـ اعلاميه موضوع بند (۱) اين ماده مي‌ تواند در هر زماني از طريق ارسال اطلاعيه‌اي خطاب دبير کل سازمان ملل متحد، مورد انصراف قرار گيرد.

۳ـ هيچ گونه قيد تحديد تعهد ديگري در مورد اين تشريفات (پروتکل) مجاز نمي‌ باشد.

ماده۱۳ـ اصلاحيه‌ها

۱ـ اين تشريفات (پروتکل) پس از لازم‌ الاجراء شدن، مي‌تواند به روشي که در اين ماده آمده است، اصلاح گردد.

۲ـ هرگونه پيشنهاد اصلاح نسبت به اين تشريفات (پروتکل) از جانب يک طرف اين تشريفات (پروتکل)، به گروه کاري حمل و نقل جاده‌اي کميسيون اقتصادي سازمان ملل متحد براي اروپا (يو،ان،اي.سي.اي) جهت بررسي و اتخاذ تصميم ارائه گردد.

۳ـ طرف هاي اين تشريفات (پروتکل) نهايت سعي خود را به منظور دست يافتن به اتفاق آراء به کار خواهند برد. هرگاه علي‌ رغم اين کوشش ها، اتفاق آراء نسبت به اصلاحيه پيشنهادي حاصل نگردد، به عنوان آخرين راه چاره، تصويب آن مستلزم اکثريت دوسوم طرف هاي حاضر و رأي‌ دهنده مي‌ باشد. هر اصلاح پيشنهادي که از طريق اتفاق آراء يا اکثريت دوسوم طرف ها تصويب شود، توسط دبيرخانه کميسيون اقتصادي سازمان ملل متحد براي اروپا به دبيرکل ارائه خواهد شد تا جهت پذيرش به اطلاع تمامي طرفهاي اين تشريفات (پروتکل) و نيز دولت هاي امضاءکننده برسد.

۴ـ ظرف نه ماه از تاريخ ارسال اصلاحيه پيشنهادي توسط دبيرکل، هر طرف مي‌تواند به اطلاع دبيرکل برساند که نسبت به اصلاحيه پيشنهادي اعتراض دارد.

۵ ـ هرگاه در پايان مدت نه ماه پيش‌ بيني‌ شده در بند پيشين، اعتراضي از جانب هيچ‌يک از طرف هاي اين تشريفات (پروتکل) به عمل نيامده باشد، اصلاحيه پيشنهادي پذيرفته‌ شده تلقي خواهد شد. چنانچه اعتراضي مطرح شود، اصلاحيه پيشنهادي بلااثر خواهد بود.

۶ ـ هرگاه در فاصله اعلام يک پيشنهاد اصلاحي تا پايان مدت نه ماه پيش‌ بيني‌ شده در بند (۴) اين ماده کشوري، طرف متعاهد اين تشريفات (پروتکل) شود، دبير گروه کاري حمل و نقل جاده‌اي کميسيون اقتصادي براي اروپا، در اسرع وقت ممکن دولت عضو جديد را از اصلاحيه پيشنهادي، آگاه خواهد نمود. طرف اخير مي‌تواند دبيرکل را قبل از پايان مدت نه ماه مزبورآگاه نمايد که نسبت به اصلاحيه پيشنهادي اعتراض دارد.

۷ـ دبيرکل در اسرع وقت ممکن، تمامي طرف ها را از اعتراض‌ هايي که طبق بندهاي (۴) و (۶) اين ماده به عمل آمده است و نيز هر اصلاحيه‌ اي که طبق بند (۵) فوق پذيرفته شده است، آگاه خواهد نمود.

۸ ـ هر اصلاحيه‌ اي که پذيرفته شده محسوب گرديده است، شش ماه پس از تاريخ اطلاعيه پذيرش مزبور توسط دبيرکل به طرف ها، لازم‌ الاجراء خواهد شد.

ماده۱۴ـ تشکيل فراهمايي (کنفرانس) ديپلماتيک

۱ـ پس از لازم‌ الاجراء شدن اين تشريفات (پروتکل)، هر طرف مي‌تواند با ارسال اطلاعيه‌ اي به دبيرکل سازمان ملل متحد درخواست نمايد که فراهمايي (کنفرانسي) به منظور تجديدنظر در اين تشريفات (پروتکل) تشکيل گردد. دبيرکل تمامي طرف ها را از اين درخواست آگاه خواهد نمود و فراهمايي تجديدنظر، مشروط بر اينکه طي چهار ماه از تاريخ اطلاعيه دبيرکل، حداقل يک چهارم طرف هاي اين تشريفات (پروتکل) موافقت خود را با درخواست مذکور به وي اعلام نمايند، منعقد خواهد شد.

۲ـ هرگاه فراهمايي طبق بند پيشين تشکيل شود، دبيرکل مراتب را به اطلاع تمامي طرف ها خواهد رساند و از آنها دعوت خواهد نمود که ظرف مدت سه ماه پيشنهادهايي را که ممکن است مايل باشند فراهمايي آنها را بررسي کند، تسليم نمايند. دبيرکل دستور جلسه مقدماتي فراهمايي را همراه با متن پيشنهادهاي مزبور حداقل سه ماه قبل از تاريخ تشکيل فراهمايي بين تمامي طرف ها توزيع خواهد نمود.

۳ـ دبير کل تمامي دولت هاي موضوع بندهاي (۱)، (۳) و (۴) ماده (۷) اين تشريفات (پروتکل) را به هر فراهمايي که طبق اين ماده تشکيل شود، دعوت خواهد کرد.

ماده۱۵ـ اطلاعيه به دولت ها

دبيرکل سازمان ملل متحد علاوه بر اطلاعيه‌ هاي پيش‌بيني‌شده در مواد (۱۳) و (۱۴)، دولت هاي موضوع بند (۱) ماده (۷) فوق و همچنين دولت هايي را که طبق بندهاي (۳) و (۴) ماده (۷) طرف اين تشريفات (پروتکل) شده‌اند از موارد زير آگاه خواهد نمود:

الف ـ تصويب‌ها و الحاقها به موجب ماده (۷)

ب ـ تاريخ‌ هاي لازم‌ الاجراء شدن اين تشريفات (پروتکل) طبق ماده (۸)

پ ـ فسخ عضويت به موجب ماده (۹)

ت ـ خاتمه اين تشريفات (پروتکل) طبق ماده (۱۰)

ث ـ اعلاميه‌ها و اطلاعيه‌هاي دريافت شده طبق بندهاي (۱) و (۲) ماده (۱۲)

ماده۱۶ـ امين اسناد

نسخه اصلي اين تشريفات (پروتکل) نزد دبيرکل سازمان ملل متحد توديع خواهد شد و وي نسخ مصدقي از آن را براي تمامي دولت هاي موضوع بندهاي (۱)، (۳) و (۴) ماده (۷) اين تشريفات (پروتکل) ارسال خواهد نمود.

اين تشريفات (پروتکل) در ژنو در تاريخ بيستم فوريه سال ۲۰۰۸ (۱/۱۲/۱۳۸۶) در يک نسخه واحد به زبان هاي انگليسي و فرانسوي تدوين گرديده است که هر دو متن از اعتبار يکسان برخوردار هستند.

براي گواهي مراتب بالا، امضاءکنندگان زير که بدين‌ منظور مجاز مي‌ باشند، اين تشريفات (پروتکل) را امضاء کرده‌اند.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و دو تبصره منضم به متن تشريفات (پروتکل) الحاقي شامل مقدمه و شانزده ماده در جلسه علني روز چهارشنبه مورخ بيست و چهارم تير‌ماه يکهزار و سيصد و نود و چهار مجلس شوراي اسلامي تصويب شد و در تاريخ ۷/۵/۱۳۹۴ به تأييد شوراي نگهبان رسيد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ـ علي لاريجاني

منبع: edmanlaw.ir


برچسب‌ها: سند حمل الکترونيکي

آیین نامه اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی...
ما را در سایت آیین نامه اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : vekalatlegal بازدید : 168 تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1402 ساعت: 12:00